Αγία Άννα, Νάξος
Τηλ..: 22850 42172
Φαξ: 22850 44010
Κινητό: 6948 848184
info@somethingelse-naxos.com

Νάξος

Google Map  Χάρτης Νάξου

Ακριβώς στο κέντρο των Κυκλάδων, η Νάξος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ρομαντικά ζευγάρια, μεγάλες παρέες φίλων αλλά και οικογένειες. Το νησί αυτό διαθέτει εξωτικές παραλίες, γραφικά χωριουδάκια, υπέροχα ξωκλήσια και πλούσια ιστορία.

Η πόλη της Νάξου αποτελεί ένα συνδυασμό Μεσαιωνικής και κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Η παλιά πόλη ονομάζεται Κάστρο, καθώς πράγματι περιβάλλεται από μεγάλα μεσαιωνικά τείχη. Στην είσοδο του λιμανιού, θα δείτε την Πορτάρα, τη μεγάλη μαρμάρινη πύλη που απέμεινε από τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα. Το λιμάνι του νησιού βρίσκεται στη Χώρα, ενώ το αεροδρόμιο απέχει μόλις 2 χλμ από την πόλη.

Οι πιο όμορφες και διάσημες παραλίες της Νάξου βρίσκονται στη δυτική πλευρά του νησιού. Ο Άγιος Προκόπιος, η Πλάκα, η Αγία Άννα, ο Ορκός και η Μικρή Βίγλα, με την απαλή τους άμμο και τα κρυστάλλινα νερά, συμπεριλαμβάνονται στις πιο όμορφες παραλίες των Κυκλάδων. Στις παραλίες αυτές, και ειδικά στην Μικρή Βίγλα, ο άνεμος είναι ιδανικός για windsurfing και kite surfing.

Εκτός από τις φανταστικές παραλίες της Νάξου, μην παραλείψετε και μια εκδρομή στο κέντρο του νησιού: εκεί θα ανακαλύψετε ορεινά χωριουδάκια με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, καταπράσινο περιβάλλον και πολλά αξιοθέατα, όπως αρχαίους ναούς, Μεσαιωνικούς πύργους και δυο τεράστια αγάλματα Κούρων.